ΑΝΟΙΧΤΗ > ΣΧΟΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΜ (για άτομα άνω των 18 ετών)
 
    Στα πρώτα τους βήματα όλοι παρακολουθούν τον πρώτο κύκλο μαθημάτων “Πληρώματος.
    Τα μαθήματα της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς μετά τον κύκλο “Πληρώματος” χωρίς να είναι απαραίτητο το δίπλωμα κυβερνήτη.
   Στον κύκλο αυτό πέρα από τη διδασκαλία της ιστιοπλοΐας σε βάθος, διδάσκεται ό,τι έχει να κάνει με τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες όπως:    Είδη αγώνων, κανονισμοί αγώνων, τακτικές εκκίνησης, στρατηγική αγώνων, συστήματα καταμέτρησης σκαφών κλπ.
   Με το τέλος του κύκλου οργανώνεται ιστιοπλοϊκός αγώνας ή συμμετοχή σε αγώνα άλλων ομίλων για τους μαθητές της Σχολής.
    Τα θεωρητικά μαθήματα της Σχολής γίνονται στα γραφεία του ΙΟΜ μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν περίπου 2 ώρες. Κάποια “ειδικά” θεωρητικά μαθήματα γίνονται από ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες, κατά συνέπεια μπορεί η ημέρα ή η ώρα του μαθήματος να προσαρμόζεται στις δυνατότητες των ομιλητών. Τα “ειδικά” αυτά μαθήματα μπορεί να απευθύνονται και σε ευρύτερο ακροατήριο οπότε μπορεί να γίνονται και σε άλλο, μεγαλύτερο, χώρο.
   Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα σε 4ωρες εξόδους στη θάλασσα με τα σκάφη του ΙΟΜ. Εκεί καλύπτεται η ύλη όλων των προηγούμενων θεωρητικών μαθημάτων. Πρακτικά μαθήματα δεν γίνονται (αναβάλλονται) σε περιπτώσεις άπνοιας ή θυελλωδών ανέμων.
   Στα θεωρητικά και τα πρακτικά μαθήματα υπάρχει απουσιολόγιο, ώστε να γνωρίζει ο εκπαιδευτής τί κενά έχει ο κάθε μαθητής. Αναπληρώσεις μαθημάτων μπορεί να γίνουν. Δεν επιτρέπονται πάνω από 2 αδικαιολόγητες (=χωρίς έγκαιρη ειδοποίηση, για να μπορεί να γίνει αντικατάσταση με άλλο μαθητή) απουσίες.
   Η πληρωμή των διδάκτρων μπορεί να γίνει σε δόσεις, είναι όμως απαραίτητη η προκαταβολή του 50% με την εγγραφή στη Σχολή και πριν το πρώτο πρακτικό μάθημα. Στους μαθητές, μετά την εγγραφή τους, δίνονται σημειώσεις και βιβλιογραφία.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (τμήμα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ)

Όσοι συνεχίζουν για τον κύκλο “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ” (μετά το πέρας της Σχολής ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ή ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ) παρακολουθούν τα μαθήματα:
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ
ΜΠΑΛΟΝΙ

Όλα τα προγράμματα περιέχουν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, με σημειώσεις σύγχρονης βιβλιογραφίας και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους προπονητές με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα των προπονητών:
-   Γιώργος Μαλακός τηλ. 6974792050
-   Κώστας Αθηνιώτης τηλ. 6978893703

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αίτηση εγγραφής.

Συννημένο : Download

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΟΜ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟY 2017 ΣΤΗΝ ΚΩ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ

ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ