ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από την τελευταία Τρίτη του 2016
Από την τελευταία Τρίτη του 2016

Τελικά είμαστε ΟΜΙΛΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης
* στη φωτογραφία έγινε επεξεργασία γιατί υπερφωτίστηκε το κέντρο καθώς συγκεντρώθηκαν εκεί πολλά φωτισμένα μυαλά.

H διαδρομή της Aegean Regatta 2016

Σε νέους πανέμορφους προορισμούς του Αιγαίου θα ταξιδέψει το 2016, η Aegean Regatta, ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Περισσότερα

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Optimist & Laser 4.7 2015 στη Χίο
Περιφερειακό Πρωτάθλημα Optimist & Laser 4.7 2015 στη Χίο

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και σημαντικές εμπειρίες επέστρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης, που συμμετείχαν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χίου στις 21 - 24 Μαρτίου 2015. Πρόκειται για ένα σημαντικό αγώνα, καθώς από αυτόν προκρίνονται οι αθλητές/τριες που θα συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και την προεθνική ομάδα.

Περισσότερα

Σεμινάριο για τα ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΥΜΑΤΑ

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του κτιρίου Επιστημών της Θάλασσας, το πρώτο απο τη σειρά των "Θαλασσινών" σεμιναρίων που διοργανώνει ο Ι.Ο.Μ. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Επιστημών της Θάλασσας κος Ζερβάκης Βασίλης, ο οποίος ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά και τα είδη των θαλάσσιων κυμάτων. Το σεμινάριο παρακολούθησαν μαθητές και μέλη του Ι.Ο.Μ., καθώς και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Περισσότερα

Παρουσίαση αθλήματος ιστιοπλοΐας τριγώνου
Παρουσίαση αθλήματος ιστιοπλοΐας τριγώνου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 30 Αυγούστου η διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.) με τους μικρούς ιστιοπλόους να προσφέρουν όμορφο θέαμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 13 σκάφη, 6 optimist από τον Ν.Ο.Ε και από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης 2 laser και 5 optimist. To event είχε σκοπό την παρουσίαση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας τριγώνου στο κοινό της Μυτιλήνης γενικότερα και ιδιαίτερα στους προσκόπους του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μπουν στα σκάφη και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το άθλημα. Στη συνέχεια διεξήχθη φιλικός αγώνας μεταξύ των αθλητών των δύο ομίλων και ακολούθησε η βράβευσή τους. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο παρουσιάσεις και συζήτηση σε θέματα ανοιχτής θαλάσσης, όπως το τριμάρισμα των πανιών, η διοργάνωση αγώνων και η εν πλω αντιμετώπιση εκτάκτων προβλημάτων υγείας. Ευχαριστούμε το Ν.Ο.Ε και όσους συμμετείχαν για την επιτυχημένη διοργάνωση.

Περισσότερα

Το πάρτυ των πειρατών
Το πάρτυ των πειρατών

Οι πειρατές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης γιόρτασαν τις αποκριές το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 στο χώρο της Μαρίνας Μυτιλήνης. Το πάρτυ της πειρατικής αρμάδας ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα για τους μικρούς και συνεχίστηκε μέχρι αργά για τους "μεγαλύτερους" με κέφι και χορό. Πειρατές, πειρατίνες και πολλοί άλλοι διασκέδασαν και απόλαυσαν μια αξέχαστη βραδιά, που σίγουρα θα την επαναλάβουν ...και του χρόνου!!!

Περισσότερα

Πρώτες Βοήθειες στη Θάλασσα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου το δεύτερο σεμινάριο των "Θαλασσινών Σεμιναρίων" που διοργανώνει ο Ι.Ο.Μ. Το θέμα αυτή τη φορά ήταν οι "Πρώτες Βοήθειες στη Θάλασσα" και παρουσιάστηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης της Λέσβου. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν αναλυτικά τρόποι διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών, που μπορούν να συμβούν στη θάλασσα, όπως τα διάφορα είδη αιμορραγίας, τα εγκαύματα, η λιποθυμία, η υποθερμία, ο πνιγμός και η πνιγμονή, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επίδειξη της Καρδιοαναπνευστικής αναζοωγόνησης (ΚΑΡ.Π.Α.) και της χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Η παρουσίαση χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες ως ιδιαίτερα χρήσιμη και ενδιαφέρουσα, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η επανάληψη της για την καλύτερη ετοιμότητα, όσων ασχολούνται με τη θάλασσα στην αντιμετώπιση τυχόν ατυχημάτων.

Περισσότερα

Κοπή Βασιλόπιτας 2014
Κοπή Βασιλόπιτας 2014

Η εκδήλωση της κοπής της βασιλοπίτας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο "Nirvana" Wine & Coffee Bar παρουσία των μελών, μαθητών, αθλητών και φίλων του Ι.Ο.Μ. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μπάμπης Ανιτσάκης, αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, παρουσίασε τις προγραμματισμένες δράσεις του ομίλου για το 2014. Ακολούθησε η βράβευση των μικρών αθλητών του τμήματος Ολυμπιακών διαδρομών και η απονομή πτυχίων κυβερνητών στους επιτυχόντες της 1ης Σχολής Ανοιχτής Θαλάσσης του Ι.Ο.Μ.: Παναγιώτη Αδαμίδη, Νίκο Δουκάκη, Αριστείδη Αρχοντέλλη, Νίκο Εμμανουήλ, Βασίλη Ροζακή και Απόστολο Πασπαλά. Τέλος, δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής στις: Κατερίνα Σαμιώτη, Στέλλα Σημαντήρη και Σωτηρία Μητρέλλου για τη συμμετοχή τους στον 1ο κύκλο μαθημάτων ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης. Τυχερή αποδείχθηκε η μικρή μας αθλήτρια Αριάδνη, η οποία κέρδισε το φλουρί.

Περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΟΜ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟY 2017 ΣΤΗΝ ΚΩ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ

ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ