Σχολή Ολυμπιακών Διαδρομών
Σχολή Ολυμπιακών Διαδρομών

Η Σχολή Ολυμπιακών Διαδρομών απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών, που γνωρίζουν κολύμβηση. Οι μικροί ιστιοπλόοι εκπαιδεύονται στην τέχνη της θάλασσας και του ανέμου με τα ολοκαίνουργια και ασφαλή σκάφη του Ομίλου (Optimist και Laser). Η σχολή περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:
  • Αρχαρίων: ένα εισαγωγικό πρόγραμμα 8 μαθημάτων με τις βασικές γνώσεις ιστιοπλοΐας (ονοματολογία, κόμποι, αρμάτωμα, πλεύσεις, ταξίδεμα, μπατάρισμα, αναστροφή, υποστροφή), που ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα. Μετά την ολοκλήρωση του τμήματος των αρχαρίων οι απόφοιτοι παίρνουν βεβαίωση παρακολούθησης.
  • Προχωρημένων: Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 8 προπονήσεων (3 θεωρητικά και 5 πρακτικά) για ένταξη στην αγωνιστική ομάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βασικές γνώσεις κανονισμών και τακτικής αγώνων (προτεραιότητα, εκκινήσεις, καβατζαρίσματα, τριμάρισμα, τακτική), ώστε οι αθλητές να μπορούν να συμμετέχουν σε έναν αγώνα. Η διάρκεια του τμήματος είναι ένας μήνας περίπου.
  • Αγωνιστικής ομάδας: Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων για συμμετοχή σε αγώνες περιφερειακού και εθνικού επιπέδου. Στο τμήμα αυτό οι προπονήσεις είναι συνεχείς, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Όλα τα προγράμματα περιέχουν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, με σημειώσεις σύγχρονης βιβλιογραφίας, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους προπονητές με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα των προπονητών:

-   Νίκος Παρίντας τηλ. 6978158691
-   Κώστας Αθηνιώτης τηλ. 6978893703

Συννημένο : Download

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΟΜ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟY 2017 ΣΤΗΝ ΚΩ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ

ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ