Ιδρύθηκε ο Όμιλος Μυτιλήνης
Ιδρύθηκε ο Όμιλος Μυτιλήνης

Άρθρο από το SportLesvos.gr

Νέο ιστιοπλοϊκό σωματείο ιδρύθηκε στη Λέσβο, όπως ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου μετά την έγκριση από το Πρωτοδικείο.

Ονομάζεται "Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης" και θα έχει έδρα την Παναγιούδα, με παράρτημα στην πρωτεύουσα του νησιού.

Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου, σκοπός του είναι να αναπτύξει και να διαδώσει το άθλημα της ιστιοπλοΐας στη Λέσβο, σε παιδιά 8-18 ετών, μέσω του τμήματος Ολυμπιακών Διαδρομών (Ιστιοπλοΐα Τριγώνου), αλλά και σε ενήλικες μέσω του τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας.

Επίσης, η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών για τη συμμετοχή τους σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες, η ανάπτυξη του πνεύματος της αθλητικής άμιλλας της ομαδικότητας και αλληλεγγύης, η δημιουργία ηθικών και ισχυρών χαρακτήρων.

Τον Όμιλο ίδρυσαν μέλη με πολυετή αγωνιστική εμπειρία και προς την επίτευξη των σκοπών του ΙΟΜ θα συνδράμουν εξειδικευμένα στελέχη οργάνωσης αγώνων, κριτών, προπονητές ιστιοπλοΐας με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και καταμετρητές αναγνωρισμένοι από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) και την Επιτροπή Ανοιχτής Θάλασσας (ΕΑΘ), καθώς και κάθε φορέας που προσπαθεί για την πραγματοποίηση των ίδιων σκοπών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΟΜ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟY 2017 ΣΤΗΝ ΚΩ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ

ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ