Έναρξη εαρινής σχολής ιστιοπλοΐας
Έναρξη εαρινής σχολής ιστιοπλοΐας

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης ανακοινώνει την έναρξη της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης της περιόδου Απριλίου-Μαΐου 2014. Η Σχολή Ανοιχτής Θαλάσσης για άτομα άνω των 18 ετών, απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας, να αποκτήσουν αναγνωρισμένο πτυχίο κυβερνήτη ιστιοφόρου σκάφους και να συμμετέχουν σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε θεωρητικά και πρακτικά. Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα (2-3 ώρες) με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων και καλύπτουν θέματα ιστιοπλοΐας, ναυσιπλοΐας, αγκυροβολίας, πρώτων βοηθειών, μετεωρολογίας, ασφάλειας καθώς και τεχνικά θέματα που αφορούν το σκάφος (μηχανή, ηλεκτρικά, επικοινωνίες, έγγραφα σκάφους κλπ). Στο πλαίσιο των μαθημάτων δίνονται σημειώσεις με σύγχρονη βιβλιογραφία.

Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται με τα σκάφη του Ομίλου, δύο φορές την εβδομάδα (4-ωρα) και καλύπτουν τα αντίστοιχα θεωρητικά μαθήματα. Η Σχολή διαρκεί περίπου 2 μήνες και χωρίζεται σε δύο κύκλους (πληρώματα-κυβερνήτες). Στο τέλος του πρώτου κύκλου οι μαθητές είναι ικανοί να επανδρώσουν ένα ιστιοφόρο σκάφος σαν πλήρωμα. Στο δεύτερο κύκλο αποκτούν την ικανότητα να γίνουν αυτοί κυβερνήτες του σκάφους και ύστερα από θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, αποκτούν το αναγνωρισμένο διεθνώς πτυχίο κυβερνήτη (skipper) ιστιοφόρου σκάφους μήκους έως 20μέτρα. Στην αρχή και το τέλος του δεύτερου κύκλου γίνονται δύο εκπαιδευτικά ταξίδια (μονοήμερο και τριήμερο).

    Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε μέχρι 31 Μαρτίου 2014 στο προπονητή Ανοιχτής Θαλάσσης, Γιώργο Μαλακό κιν. 6974792050 ή μέσω email στο: info@i-o-m.gr ή στα γραφεία του Ι.Ο.Μ. στη Μαρίνα Μυτιλήνης κάθε Τρίτη 20.30 – 22.00.




ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΟΜ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟY 2017 ΣΤΗΝ ΚΩ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ

ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ